disco

disco

2012. június 9., szombat

THE OTHER ONES

A The Other Ones együttest az ausztrál Klimek testvérek alapították Berlinben három német zenész közreműködésével. Két nagylemezük jelent meg, az elsőről a Holiday jelentős nemzetközi sikert aratott. Mivel későbbi felvételeik nem keltettek igazán nagy érdeklődést, a The Other Ones feloszlott, a tagok azonban mindmáig (2012) aktívak a zenei életben. 


TAGOK 
* Alf Klimek [Alfons Joseph Klimek] (Ausztrália, Melbourne, 1956. február 3.) – ének
* Jayney Klimek (Ausztrália, Melbourne, 1962. augusztus 18.) – ének
* Johnny Klimek [John Klimek] (Ausztrália, Melbourne, 1962. augusztus 18.) – basszusgitár
* Andreas Schwarz-Ruszczynski (Németország, Berlin) – gitár
* Stephan Gottwald – billentyűs hangszerek
* Uwe Hoffmann (Németország, Berlin, 1960. szeptember 20.) – dobok 

KARRIERTÖRTÉNET 
A kezdetek 
Az 1970-es években az ausztrál Alf Klimek előbb bábművészként, majd énekesként végigutazta a világot. Melbourne-be való hazatérése után öccsével, Johnnyval közös zenei elképzeléseik kidolgozásán munkálkodtak. A fivérek Nyugat-Németország felé vették az irányt. 1983-ban Berlinben megalapították a The Other Onest, amelyhez három német zenész csatlakozott: Andreas Schwarz-Ruszczynski gitáros, Stephan Gottwald billentyűs és Uwe Hoffmann dobos. Közülük alighanem Schwarz-Ruszczynski volt a legismertebb, aki korábban a Neue Deutsche Welle egyik divatos együttese, a UKW tagjaként zenélt. A The Other Onest 1984-ben a Virgin Records szerződtette. Ekkor már Johnny ikertestvére, a hazájában énekesnőként jól ismert Jayney is az együttes tagja volt, aki eredetileg csupán látogatóba érkezett a fivéreihez. Ugyanaz a menedzsment foglalkozott a hat zenésszel, mint amelyik a korszak egyik legsikeresebb német együttese, az Alphaville ügyeit intézte. A The Other Ones debütáló albuma az Egyesült Királyságban, a sussexi Comfort’s Place Studiosban készült. A tíz felvételt tartalmazó korong 1986-ban került forgalomba. Több dalt is kimásoltak róla kislemezre, a legnagyobb sikert a Holiday érte el. Ez a felvétel nemcsak a negyedik helyig jutott a nyugatnémet toplistán, hanem még az Egyesült Államokban is sikert aratott: a 29. helyig küzdötte fel magát a Billboard Hot 100 slágerlistáján. Az album megjelenését egy közel egyéves világ körüli promóciós turné követte, majd a zenészek újra stúdióba vonultak. A Learning to Walk című második album természetesen ismét a Virginnél jelent meg, de már nem aratott akkora sikert, mint az előző. A kislemezre kimásolt két dal, az Emotional Baby és a Money and Gold közül az utóbbi volt a népszerűbb, de a Holidayt nem sikerült leköröznie, ámbár hasonló hangzást képviselt. 1990-ben Alf úgy döntött, hogy a jövőben másfajta zenei elképzeléseire koncentrál. Kilépésével a The Other Ones feloszlott. 1991-ben megjelentek legnagyobb slágerének remixei Another Holiday címmel. 


A feloszlás után 
Alf az 1990-es évek elejét Berlin és Melbourne között ingázva töltötte. Társult Lindsay Gravina producerrel, és közös lemezstúdiót nyitottak Birdland néven. 1998-ban a népszerű író, Klaus Baumgart felkérte, hogy segítsen zenés CD-verziót készíteni a Laura csillaga című sikeres gyerekkönyve alapján. A munkában természetesen két testvére, Johnny és Jayney is közreműködött. Alf és Johnny azóta több közös produkcióban is részt vett: különféle gyerekmusicalekhez írtak forgatókönyvet és zenét. E művek között színpadi és televíziós alkotások, illetve filmek egyaránt megtalálhatóak. Jayney már Ausztráliában is keresett énekesnőnek számított, aki a The Other Ones feloszlása után sem maradt munka nélkül. 1989-ben és 1991-ben a Genesis billentyűse, Tony Banks szólólemezeinek elkészítésében vett részt. Olyan sztárelőadókkal dolgozott még, mint a Tangerine Dream, Paul van Dyk és persze az Alphaville. 2004-ben volt zenésztársával, Andreas Schwarz-Ruszczynskival társult You Pretty Thing néven. Az új formáció háttérénekesei ki mások lehetnének, mint Alf és Johnny? A You Pretty Thing első kislemeze, a 2008-ban kiadott Push It a német Radio Eins történetének legtöbbet játszott lemeze lett. Debütáló albuma Tune In címmel került a boltokba. Az ígéretes kezdet ellenére azóta nagy a csend az együttes háza táján: az is lehet, hogy egy újabb nagy dobásra készülnek. Johnny a világhírű német filmrendezővel, Tom Tykwerrel és Reinhold Heillel (a Spliff és a Nina Hagen Band volt tagjával) közösen Tykwer Magyarországon is jól ismert filmjeihez komponált zenét: Téli alvók (1997), A lé meg a Lola (1998), Parfüm: Egy gyilkos története (2006), A bűn árfolyama (2009). Dolgozott az HBO számára is, és Heillel együtt írt zenét például a Sötétkamra (2002) című thrillerhez és a Válogatott gyilkosok (2011) című akciófilmhez. (Mindkettő amerikai produkció.) Andreas a You Pretty Thing előtt olyan sztárokkal dolgozott az 1990-es években, mint például Boy George, Trevor Horn, Klaus Schulze, a Pet Shop Boys és Jack White. Stephan 1991-ben a berlini Hansa hangstúdióban producerként kezdett dolgozni. Két állandó új munkatársával, Ben Lauberrel és Moses Schneiderrel Bauknex néven egy produkciós teamet hozott létre. Uwe szintén producerkedéssel foglalkozik leginkább, például a népszerű német punkegyüttes, a Die Ärzte több albumának elkészítését felügyelte. 


DISZKOGRÁFIA 
Kislemezek, maxik 
* 1986: All the Love / Islands 
* 1986: All the Love / Islands / It Makes It Higher 
* 1987: Stranger / Stay With Me 
* 1987: Stranger (Street Version) / Islands / Stranger (Silk Version) 
* 1987: Stranger / Stay With Me / Stranger / Holiday Jingles 
* 1987: We Are What We Are / Dark Ages 
* 1987: We Are What We Are / Dark Ages / Moments 
* 1987: Holiday / Dark Ages 
* 1987: Holiday (New York Club) / Another Holiday / Holiday (Berlin Dance) / Jackson 
* 1987: Holiday (12" Remix) / Holiday (7" Remix) / Holiday (LP Version) (promóciós lemez) 
* 1987: Holiday / Jackson (promóciós lemez) 
* 1987: Holiday / Another Holiday 
* 1987: Another Holiday / Holiday (New York Club) / Holiday (Berlin Dance) / The Other Ones Introducing „Holiday” 
* 1988: Money and Gold (Jumping Out the Window Mix) / Woman In Luv / Money and Gold (Single Mix) 
* 1988: Emotional Baby (Extended 12" Mix) / Emotional Baby (7" Single Version) / I (Thought I Saw) 
* 1988: Emotional Baby / I (Thought I Saw) 
* 1988: Holiday / Stay With Me (It's Not Forever) / All the Love / Stranger 
* 1991: Another Holiday (1991 New Version) / Another Holiday (1991 Alternative Mix) / Another Holiday (1991 Instrumental) / Another Holiday (1991 Tropicana Remix Instrumental) 
* 1991: Another Holiday (1991 New Version) / Another Holiday (1991 Alternative Mix) / Another Holiday (1991 Instrumental) / Another Holiday (1991 Tropicana Remix) / Another Holiday (1991 Tropicana Remix Instrumental) / Another Holiday (1988 Single Mix) 

Albumok 
* 1986: The Other Ones 
* 1988: Learning to Walk 

VIDEÓK




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.